Dokuma Sergisi Açıldı !

SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Geleneksel Kumaş Desenleri Anasanat Dalında görev yapan Arş. Gör. Dr. Mine Taylan’nın dokuma sergisi, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan yardımcıları Doç. M. Hülya Doğru ve Dr. Öğr. Üyesi Dicle Öney ile Geleneksel Türk Sanatları, Resim, Seramik ve Cam, Mimarlık ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerinden öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla 23.02.2022 Çarşamba günü saat 12:00’de Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde açıldı.

Sergide resimsel, deneysel ve biçimsel olmak üzere 20 eser yer almaktadır. Resimsel dokumalarda (tapestry) doğal boyalı saf yün kullanılırken renk çeşitliliği fazla ve desenler yoğundur. Tel, misina, kurdele, grapon kâğıdı gibi gelenekselin dışında farklı malzeme ve çeşitli tekniklerin bir arada kullanıldığı deneysel dokumalar ise Lif Sanatı örneklerindendir. Biçimsel dokumalar 12 adet olmakla birlikle Arş. Gör. Dr. Mine Taylan’ın son dönem çalışmalarıdır. Bu çalışmalar soyut yapıda olup biçim ve desen; geleneksel malzeme, renk ve tekniklerin etkisiyle oluşmaktadır. Sergi, 09 Mart 2022 Çarşamba gününe kadar izleyici ile buluşacaktır.