Ana Sayfa
Duyurular
İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı Duyurusu
İNGİLİZCE MUAFİYET ve YETERLİK SINAVI DUYURUSU

İNGİLİZCE MUAFİYET ve YETERLİK SINAVI DUYURUSU

İki farklı Muafiyet ve Yeterlik Sınavı yapılacaktır.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 1

2017 girişli Meslek Yüksek Okulları ve İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile 2016 ve öncesi girişli öğrenciler, İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’na 14 Eylül 2017 tarihinde saat 10.00’da Mühendislik Fakültesi M3 ve M4 Binalarında girecektir. Sınava girmek isteyen öğrencilerin, bu tarihte öğrenci kimlikleriyle birlikte hazır bulunmaları gerekmektedir.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 2

Yeni kayıt yaptıran (2017) öğrencilerden, Meslek Yüksek Okulları, İlahiyat Fakültesi ve İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki öğrenciler, İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’na 19-22 Eylül tarihleri arasında Esentepe Kampüsü Yabancı Dil Sınav Merkezi’nde (Kongre Merkezi) girecektir.

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 2’ye girmek isteyen öğrencilerin 23 Ağustos 2017 tarihine kadar

http://ogr.sakarya.edu.tr adresinden on-line kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’na girmek için kayıt yaptıran öğrencilerin sınava hangi tarihte ve saatte girecekleri 12 Eylül 2017 tarihinde http://ogr.sakarya.edu.tr adresinden duyurulacaktır. .

MUAFİYET VE YETERLİK SINAVI 2’ye Girecek Öğrenciler İçin Önemli Bilgilendirme

Yabancı Dil Sınav Merkezi’nde on-line olarak yapılacak sınav sonucunda B1 seviyesine ulaşan öğrenciler, mezuniyet için gerekli notu almış olup zorunlu İngilizce dersinden muaf olacaktır. B2 ve üstü seviyeye ulaşan öğrenciler ise muaf olmanın yanında yeterlik seviyesine ulaşmış sayılıp bölümlerinde İngilizce olarak verilen mesleki dersleri almaya hak kazanacaktır.

Yabancı Dil Sınav Merkezi’nde İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı olarak uluslararası geçerliliği olan bir sınav uygulanacaktır. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü her öğrenciye ücretsiz iki sınav hakkı tanımaktadır. Bu yüzden, İngilizce Bilgisi B1 seviyesine yakın olmayan öğrencilere İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’na Eylül ayı yerine, bölümlerinde 1. sınıfta verilmekte olan İngilizce derslerini alıp, dil becerilerini geliştirdikten sonra dönem sonunda girmeleri tavsiye edilir.

Konuya ilişkin senato esaslarına buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Fotoğraflar